Install Hogyan


click rá

Néhány embernek szügésge lehet a telepítéshez némi instrukcióra. Először is szeretném leszögezni, hogy a Johnny porgram Windows (3.x, 95, 98, ME, XP, NT and 2000) verziókon fut, és ott se mindig hiba nélkül, Machintos verzió pedig nem létezik belőle. Habár hallottam már,

hogy PC emulátorokkal sikerült futtatni.

Először is le kell töltenünk a programot. Amit erről az oldalról is, de akármelyik más képernyőkímélőkkel foglalkozó oldalról megtehetsz. Kattints a Letöltés menüpontra bal oldalon. A felbukkanó ablakban meg fogja kérdezni hogy futtatni vagy menteni szeretnénk e az állományt mi válasszuk a lementést. Ezután válasszunk ki egy helyet ahova szeretnénk, hogy a setup program letöltődjön. A johncast.exe(zip) file mérete durván 1,4Mb. Egy 33,6os modemmel ennek a letöltése egy 5-10 percbe telhet. Gyorsabb netelérés esetén természetesebb a file is gyorsabban töltődik le.

A johncast.exe letöltésének saccolt ideje
(file mérete: 1.4 MB)
Kapcsolat Idő
perc :másodperc
Kapcsolat Idő
perc :másodperc
14.4 Kb/s: 12:40 56 Kb/s: 3:15
19.2 Kb/s: 9:30 64 Kb/s: 2:51
28.8 Kb/s: 6:20 128 Kb/s: 1:25
33.6 Kb/s: 5:25 T1: 0:07

Ha letöltöttük a Johncast.exe(zip) filet az még nem a tényleges kéernyőkímélő még. Ez egy becsomagolt állomány amit ki kell tömörítenünk. Vagy önkicsomagoló (exe) vagy nekünk kell kicsomagolnunk (zip). A legjobb ha létrehozol egy új könyvtárat oda rakod a filet. Igy az állományokat is oda egyszerűen ki tudod tömöríteni.

Kitömörítés után ezt a 10 filet kell látnod:

File name Size
install.ex$ 100 kbytes
install.ins 2,910 bytes
logo.bmp 630 bytes
readme.txt 3,733 bytes
resource.00$ 1,047 kbytes
resource.001 35 bytes
resource.map 1,461 bytes
scrantic.sc$ 154 kbytes
setup.exe 46 kbytes
slogo.bmp 7,318 bytes

Figyelem: Ha véletlenül újra lefuttatod a johncast.exe(zip) filet és a következő üzenetet kapod:
PKSFX: (W18) Warning! SLOGO.BMP already exists. Overwrite (y/n)?
Ilyenkor újra oda akarja másolni a filekat, de mivel már ez egyszer megtette megkérdezi, hogy akard e felülírni a régiket. Teljesen mindegy, hogy Y vagy N ütsz. Az eredmény ebben az esetben ugyan az lesz. Ajánlom legelőször a readme.txt-t nézd át. Amennyiben viszont most azonnal szeretnél belenézni kattints ide.

A kitömörítés után a scrantic.ini és scrantic.scr filet az épp aktuális WINDOWS könyvtáradba kell másolni. A resource.001 ésresource.map fileket pedig a C:\SIERRA\SCRANTIC könyvtárba.

  • Johnny Futtatása Windows XP alatt: Esetlegesen problémák akadhatnak Windows XP alatti futtatással, mert az már 32 bites rendszer míg a Johnny csak 16 bites. David Bes 2003 Július 20.-án közölte, hogy az XP-s verzió a következő címről tölthető le: Yahoo (http://shop.store.yahoo.com\screensavers1\johnnycastaway.htm).
    Ha problémád van, akkor itt egy kis segítség amit külömböző emberek adtak. Próbáld ki!

1. Módszer:

Mona Conger sikeresen unstallálta a következő folyamattal:
1.. installáld ide: C:\WINDOWS
2.. keresd meg a Scrantic icon-t és jobb klikk rá
3.. válaszd a tulajdonságokat
4.. rakd az.SRC (SCRANTIC.SRC)-t a fehér boxba
ha ezután bemész az asztal tulajdonságaiba és megnézed a listát ott lesz.

2. Módszer:

Jacob Cordingley küldte: át kell nevezni a scrantic.scr file nevét erre: ssScrantic.scr vagy bármire csak előtte szerepeljen az "ss" szó. Azt mondta ez lehet, hogy működik XP Pro alatt is és írt egy batchfile-t az átnevezéshez:
ren %windir%\SCRANTIC.SCR ssJohnny_Castaway.SCR
Csinálhatsz egy filet (akármi.bat) vagy command ablakban is kiadhatod parancsként.

Andy Evansvilleből küldött egy részletesebb beszámolót:

Először is le kell tölteni a Johnny-t. Amikor installálod, akkor mindent a windows könyvtárba pakol ki. Ezeket a filekat: JohnCast.exe, JohnCast.map, JohnCast.001, JohnCast.ini, and JohnCast.inx másold ide: windows\system32. Uninstalláld a Johnny-t the add\remove program segítségével. Resetelj! Aztán menj a system32 mappába és nevezd át ezt: JohnCast.exe erre: ssJohncast.exe. nyisd meg az .ini filet.csréld le a felső sort így:
[Screensaver.ScreenAntics] erre: [Screensaver.ssJohncast].
Aztán rak ide \system32 after SourceDir =\windows.
valahogy így néz ki:
[ScreenSaver.ssJohnCast]
SourceDir=\windows\system32
Background=1
Clouds=1
Waves=1
Sounds=1
Password=
NumDays=1
Introduction=1
CurrentYear=2002
CurrentMonth=9
CurrentDay=18
StartTime=900

Ments és zárd be. Zárd be az explorer ablakod. Most menj vissza a windows könyvtárba. Itt kell lennie az ini file másolatának. Nyisd meg és rakd bele ezt a sort:
[Screensaver.ScreenAntics] ennek: SourceDir =C:\windows\system32

így néz ki:
[ScreenSaver.ScreenAntics]
SourceDir=C:\Windows\system32
Background=1
Clouds=1
Waves=1
Sounds=1
Password=
NumDays=1
Introduction=1
CurrentYear=2002
CurrentMonth=9
CurrentDay=19
StartTime=900

Ments és zárd be! Indítsd újra a gépet! Amikor megnyitod a képernyő tulajdonságait, ott lesz a Johhny a listában. Mostantól úgy működik mint egy normál képernyvédő.
K ösz Andy.

3. Módszer:

Joe Diaz előásott egy olyan programot, ami a 16bites képernyőkímélőket 32bitesként futtatja. Screen Control a neve, és a Galt Technology csinálta. Inen le tudod szedni a próba verziót:
www.galttech.com/screenshots/screencontrol.html. Viszont ez csak trial verzió :US$29.00 ba kerül az idő leteltével.

  • Johnny Windows 2000 alatt: A fő probléma a screensaveres.com os verziónál, hogy ezt a hibaüzenettel találkozhatunk sűrűn: "Data files not found" Ez azért van, mert a winnt könyvrtárba van a rendszerünk telepítve és nem a windows-ba. Habár elég a JohnCast.ini fileban a következő sort átirni helyesre:
    "SourceDir=\windows"