Történet

Larry Leach, Simon Oliver és Edward Arevalos elkezdték(önállóan) kutatni aprogram filejait, és 1998 Szeptember 8.-án Larry igy irt:

Közelről sikerült átvizsgálnom a kérnyővédő világát és felfedeztem hogy a szigetnek 10 napja van, ezekután a történet csak ujra kezdődik. MEgtaláltam egy speciális jelenetet ami csak bizonyos napon jön elő. (NumDays a scrantic.ini fileban). Megpróbáltam kiszedni a napok különleges esemlényeit, de sajnos nem sikerült mindent. Nagy erőfesítésekkel bár, de sikerült egy naplót ősszeállítanunk arról amit a figura csinál. Ha te megváltoztatod a NumDays speciálisra, olyan jeleneteket hozhatsz elő amilyeneket csak akarsz látni, ha nem lenne elég jó. Ezek a dolgok minden adott napon bekovetkeznek. Itt van amiről beszéltem.:

Day 1: A sellő odaúszik Johnny-hoz és megnézi a fogását(halat).
Day 2: nem tudni
Day 3: A tutaj nagyobb lesz. A sellő odaúszik Johnny-hoz és megnézi a fogását(halat).- Hősünk S.O.S. palack üzenete megérkezik Suzy-hoz a városba. Suzy elképzel egy izmos férfit.
Day 4: A tutaj majdnem kész van. Johnny meglátja a sellőt és randit kér tőlle.
Day 5: Minden sötét, Johnny és a sellő vacsoráznak és táncolnak.
Day 6: A tutaj kész. Mindennapos jelenetek - nem tudni.
Day 7: Johnny újra találkozik a sellővel és elhívja magával a városba, de a lány sírva elúszik.
Day 8: Johnny elbúcsuzik a cápától és a sellőtől és elevez.
Day 9: Johnny horgászik, kifog egy halat és az az arcába spriccol. A békás óra The frog clock feltűnik és Johnny elindul a tutajával és megérkezik a strandra a strandhoz ahol megtalálja Suzyt.
Day 10: Johnny elszundít az irodájában és álmodik egy szigetről.
And Simon tette hozzá:
Day 11: Johnny visszakerül a szigetre egy repülőgéppel!
 • Larry adds:
  Ha egy speciális jelenetet akartok látni csak kövessétek az instrukciókat, hogy megváltoztassátok az INI filet. Itt belátásotok szerunt állíthatjátok a következő napot. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy jelenet nem jatszódhat le újra.
 • 1998 Október 15.-én Simon rakta fel a következő táblázatot és kommentárt:
  A következő táblázatban foglaltam össze Larry és Edward megfigyeléseit. A táblázat 3 részből áll(3 oszlop), melyekben a nap kezdetén, nap végén, és a közben tapasztalt jeleneteket irtam be. Ezek biztosan megtörténnek:
  Simon Megfigyelései Larry Megfigyelései
Napok száma   Jelenet kezdete   Jelenet vége   Napi jelenet  
1   Sellő látja Johnnyt horgászni Sellő látja Johnnyt horgászni
2 Johnny egy szigetes rajzot tesz egy palackba    
3 Suzy megkapja a Johnny palackpostáját   Suzy megkapja a Johnny palackpostáját
4 Johnny randit kér a sellőtől   Johnny randit kér a sellőtől
5   Johnny táncol a sellővel Johnny táncol a sellővel (egyszer sötétben)
6 Johnny elképzeli magát Suzyval és ír neki egy palacklevelet   Tutaj elkészült
7   Johnny meghívja a Sellőt a városba Johnny meghívja a Sellőt a városba
8 Johnny elköszön a sellőtől és a cápától   Johnny elköszön a sellőtől és a cápától
9 Johnny megérkezik a városba és találkozik Suzyval   Johnny megérkezik a városba és találkozik Suzyval
10 Johnny a szigetről álmodik az irodában   Johnny a szigetről álmodik az irodában
11 Johnny visszatér a szigetre egy repülőn ejtőernyővel    
 • Amikor 'speciális' dolog történik hallhattsz egy csilingelő hangot (de nem mindig az óra) és ekkor az a nap speciális nap lesz.
 • Ha többféle INI filed létezik nem feltétlenül kell felülirnod, csak nevezd át és így tudod cserélgetni a beállításiadat..
 • Nézzük részletesen a dolgokat: Larry Leach alkotta meg ezt a leírást 1998 Október 1.-én:
  Ez minden amit csinálnotok kell:
  Meg át kell állítanod a számítógép óráját
  és el kell indítanod a képernyőkímélőt. Én nem tudtam minden jelenetet előcsalni csak ezeket: 3. Nap, 8. Nap, 9. Nap, 10. Nap, 11. Nap.

  Hogyan csináld:
  1. Kell egy ikon amivel gyorsan és egyszerüen eltudod indítani a képernyőkímélőt. Én a tálcára raktam ki az ikonját. Persze teljesen szádíze szerint csinálhatod a lényeg hogy legyen és működjön.

  2. Nyiss egy MS-DOS ablakot amiben az időt fogod állítgatni.

  3. Állítsd az időt körülbelül 15-20 másodpercel hamarabbra mint az óra i.e. 'TIME 12:59:40' és üss entert. Az nem lényeges hogy te milyen időt adsz meg a parancs után. Arra ügyelj hogy a képernyőkímélőt pár másodpercel hamarabb indítsd el mint az órát, az első dolog pedig amit látni fogsz az hogy a napi történet jelenete megy.

  4. Nyomd meg a gombot, hogy induljon a képernyőkímélő. Ha nem látnád, hogy a jelenet elkezdődne akkor mozgasd meg az egeret és indítsd újra el. Általában 3vagy 4 indítást követően a helyes jelenet kezdődik szinte biztosan. Ha így se működne próbáld újra beállítani az időt. Csak nyomj F3-t az MS-DOS ablakban és újra beállítja az időt.

  Warning: Ha a számítógeéped órája riaszt, légy óvatos, ha még akarsz állítani speciális időket az órán. Ne felejtsd el sose visszaállítani a pontos időt különben egyéb alkalmazásokat megkavarhat, mint pl email vagy más időpontokra futó programokat.

 • A te scrantic.ini filed hasonlóképpen néz most ki:

  [ScreenSaver.ScreenAntics]
  SourceDir=C:\SIERRA\SCRANTIC
  Background=1
  Clouds=1
  Waves=1
  Sounds=1
  Password=
  NumDays=1
  Introduction=2
  CurrentYear=1998
  CurrentMonth=10
  CurrentDay=22
  StartTime=30
 • Ha módosítani akarod a scrantic.ini-t, általában a C:\WINDOWS könyvtárban találod, használj text editor-t mint pl:NotePad, NE MS-Word höz hasonló szerkezsőket. Ha mégis ezt kell használnod akkor mindenképp text fileként mentsd el.